Coronavirus en de huisartsenpraktijk – Huisartsenpraktijk Bloemgracht – Amsterdam
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Bloemgracht
Lijnbaansgracht 99 1015 GZ
Amsterdam

Coronavirus en de huisartsenpraktijk

De maatregelen rond het Coronavirus hebben ook gevolgen voor onze werkwijze. De gewone spreekuren zijn wat ingekort en we proberen zoveel mogelijk vragen betreffende uw gezondheid zullen telefonisch of per mail beantwoord worden. Zo proberen we het aantal mensen in de praktijk wat te verminderen en gaan we verspreiding van het virus tegen. Alle tijdelijke maatregelen op een rij:

Als u vragen heeft over het Coronavirus, bel of kom dan niet naar de huisartsenpraktijk, maar kijk op de website van het RIVM of bel met 0800-1351.

Bent u erg ziek en denkt u dat dit kan komen door het Coronavirus, kom dan niet naar de praktijk maar neem telefonisch contact op met de praktijk.

Als u ziek bent of klachten heeft door een andere oorzaak, bel of mail dan met de praktijk. Wij zullen zoveel mogelijk proberen u telefonisch of per mail te helpen; lukt dat niet, dan maken we een afspraak om op de praktijk te komen.

Als u een afspraak heeft op het spreekuur, kom dan zoveel mogelijk op tijd, dus niet te vroeg of te laat. Zo voorkomen we dat teveel mensen in de wachtkamer moeten wachten. U dient bij binnenkomst een mondkapje te dragen en in de hal uw handen te desinfecteren.

U kunt op twee manieren een vraag stellen per mail: via de ‘ mijn omgeving’ op deze website (beveiligd), of via het mailadres praktijkbloemgracht@xs4all.nl (ovv geboortedatum en huisarts, geen beveiligde mailverbinding, dus liever geen privacy-gevoelige informatie).

De chronische zorg voor diabetes, hart- en vaatziekten en COPD gaat zoveel mogelijk gewoon door; op de praktijk, via mail en telefonisch.

De apotheek vraagt u rekening te houden met het volgende: de openingstijden van de apotheek zijn aangepast; kom niet naar de apotheek als u denkt het Coronavirus te hebben; liefst de medicijnen een dag na bestellen af te halen; chronische medicatie wordt alleen meegegeven als uw voorraad bijna op is.