Corona Vaccinatie – Huisartsenpraktijk Bloemgracht – Amsterdam
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Bloemgracht
Lijnbaansgracht 99 1015 GZ
Amsterdam

Corona Vaccinatie

Wij worden deze dagen veel gebeld met vragen over het Corona vaccin. Hierdoor raken de telefoonlijnen overbelast en komen we niet meer toe aan belangrijke andere vragen. We hebben de meest gestelde vragen en onze antwoorden op onze website gezet; we vragen u dit eerst te lezen en alleen in dringende gevallen ons te bellen met vragen over de vaccinaties.

 

Vanaf de eerste week van mei worden mensen met een medisch risico, de zogenaamde griepprik-groep onder de 60 jaar,  uitgenodigd voor een coronavaccinatie. Met deze uitnodiging kunnen zij een vaccinatieafspraak maken bij de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst . Mensen uit deze groep worden gevaccineerd met het vaccin van BioNTech/Pfizer of Moderna. 

Deze groep heeft een medische indicatie voor de jaarlijkse griepvaccinatie bij de huisarts. Daarom maakt de huisarts ook voor de coronavaccinatie de selectie voor de uitnodiging. De uitnodigingen worden gefaseerd verstuurd. Dus u hoeft hier de praktijk niet over te bellen. De mensen uit deze groep krijgen voorrang omdat zij een verhoogd risico hebben om ernstig ziek te worden van COVID-19. Het gaat onder andere om mensen met:

  • afwijkingen en functiestoornissen van de luchtwegen en longen;
  • een chronische stoornis van de hartfunctie;
  • diabetes mellitus;
  • chronische nierinsufficiëntie
  • een afweerstoornis of behandeling met medicijnen die de afweer onderdrukken (immuunsuppressiva) leidend tot verminderde weerstand tegen luchtweginfecties.

 

60-65 Jarigen die eerder een uitnodiging hebben ontvangen voor een Corona-vaccinatie met Astra-Zeneca, maar hier nog geen gebruik van hebben gemaakt en alsnog een vaccinatie wensen,  verzoeken we zo snel mogelijk contact op te nemen met de praktijk. We kunnen een nieuwe afspraak voor u inplannen voor een Astra-Zeneca vaccinatie.